Skovshoved Idrætsforening Én gang skovser - altid skovser
Følg Skovshoved Badminton på

- afdelingens egen hjemmeside (klik her)
- afdelingens -side (klik her).

Badmintonligaen 2018 - 2019

Kom og oplev badminton i verdensklasse.

DM for hold i badminton gik til Skovshoved for andet år i træk

Efter mange års tørke kom DM endelig til SIF i 2017 og sejren blev gentaget i 2018. Begge gange efter sejr over Team Skælskør/Slagelse (TSS), men hvor sejren i 2017 var kneben var der ikke samme spænding over finalekampen i 2018.

Hele sæsonen havde holdet vundet mindst 4 af de 6 kampe, der udgør en holdkamp og SIF var da også en suveræn vinder af grundspillet. Holdet består da også af en perlerække af verdensstjerner, og da Carsten Mogensen, nr. 2 i HD på verdensranglisten måtte melde afbud til finalen, blev han erstattet af reserven, Mads Pieler Kolding som var nr. 6 på verdensranglisten i HD på daværende tidspunkt. Det vidner om SIFs styrke.

For en idrætsinteresseret er det altid spændende at se verdensstjerner udfolde deres talent, og det kan man på få meters afstand i SIF ved holdkampene om DM. Har du ikke prøvet det så kom i hallen til efteråret. Næste kamp i SIF er 3. september kl. 19 mod Værløse. Du vil ikke fortryde det. Flot badminton, god atmosfære og stemning, og verdensstjerner lige foran dig. Så bliver det ikke bedre.

PK, cheftræner Badminton     SIF's Guldhold 2018

Men Dit SIF vil gerne vide hvordan udsigterne er for sæsonen 2018/19? Så vi stillede spørgsmålet til PK, der har stået i spidsen for holdet i de seneste 6 år.

Det bliver vanskeligt, men ikke umuligt at vinde for 3. gang i træk, mener PK. Kamilla Rytter Juhl er jo i lykkelige omstændigheder og ikke til disposition, hvilket betyder at en sikker sejr i DD forvandles til et mere usikkert resultat. Endvidere har Emil Holst og Nathalie Koch Rohde trappet badmintonmæssigt ned ved at droppe forbundets elitetræning i Brøndby. Dog er begge aktive i SIFs holdtræning, så de er disponible, men formodentlig ikke helt så skarpe som hidtil.

I den anden vægtskål tæller at Rasmus Gemke er skadesfri, deltager i elitetræningen og store turneringer og i skrivende stund i VM, så det er en klart styrket udgave af Rasmus vi kan forvente i 1. HS. De øvrige spillere, der vandt hold DM, er fortsat til rådighed.

Hvem bliver de værste konkurrenter PK?

Jeg mener det bliver Solrød, Vendsyssel, og TSS som alle har fået tilgang på positioner, der truer SIF. Vi kan forvente helt jævnbyrdige kampe mod dem, og hvor vi i sidste sæson kunne føle os sikre i et eventuelt Golden sæt, kan det blive noget mere usikkert i 18/19.

Det er imidlertid min erfaring, fortsætter PK, at tilgangen til holdkampe er noget forskellig fra selv erfarne spilleres tilgang til individuelle turneringer. Det tynger på en anden måde, idet det mere er holdets/klubbens succes det drejer sig om end individets, og jeg håber og tror at vores rutine kan få betydning i de tætte opgør der kommer, så jeg tror på det, men er også realistisk omkring at det næppe bliver en gentagelse af de store sejre fra sidste sæson.

Hvad mener du om selve formatet for disse holdkampe PK?

Baggrunden for mit spørgsmål til PK er at TV2sports badmintonekspert, Jim Laugesen, der var medkommentator til DM finalen, havde en del kritiske kommentarer til det nuværende format for afvikling af holdbadminton for eliteklubberne, ikke mindst affødt af, at en småskadet Carolina Marin meldte afbud til finalen samme morgen, og det faktum at TSS ikke kunne stille med en reserve. Det var da også uheldigt for afviklingen af finalen, og det gav Jim anledning til bebrejdelser om ”købehold” og betragtninger om at formatet bør ændres til noget, der lød som tidligere tider, hvor en holdkamp bestod af 13-15 individuelle kampe og alle spillere spillede to kampe i hver sin kategori. Dengang varede holdkampe 3-5 timer, hvilket blev betragtet som publikumsuvenligt og uegnet til TV.

Derfor blev det nuværende format, med 6 kampe, 2 i HS og 1 i de øvrige kategorier og hver spiller spiller én kamp, udviklet. Holdkampens varighed er 1,5-2,5 timer. Når resultatet ender 3-3, afgøres holdkampen i (et) Golden sæt.

PK er stort set tilfreds med formatet. Det er publikumsvenligt og fænger fint i TV og ønsker man flere unge/børnetilskuere, kunne man jo overveje at begynde holdkampen kl. 18 i stedet for 19, så sengetiden overholdes. PK vil bestemt modsætte sig at gå tilbage til tidligere tiders format, men synes, at finalen måske kunne afvikles lidt festligere end en hverdagsaften i Frederiksberghallen tillader.

PK kunne i øvrigt oplyse, at de nuværende 10 hold i Elitedivisionen fra 2019/20 reduceres til 8 hold, hvilket han er positiv overfor.

OL/10/08/18

ALL-ENGLAND 2018 vindere

Velfortjent bifald til All England mestrene 2018 inden kvartfinalen i Skovshoved,
Kamilla  Rytter Juhl og Christinna Pedersen.
Det er den første danske damedouble der har vundet All England siden 1965!

SIF BadmintonKrøyersvej 5 A 2930 KlampenborgTlf. 39450180Email: skovser@skovser.dk