Skovshoved Idrætsforening Én gang skovser - altid skovser


Nyt Guld til SIF Badminton til Final Four i holdturneringen 2020/21
SIF Badminton var ikke uheldig med lige at komme med til Final Four. En tabt kamp mere ud af grundspillets 81 kampe og SIF var blevet nr. 5 og dermed ikke en del af det gode selskab, der i april skulle have afgjort Final Four. Final Four stævnet måtte, som så meget andet, udskydes på grund af Covid 19, og blev i stedet afviklet 22. + 23. juni 2021.
Første kamp (semifinalen) var mod Team Skelskør-Slagelse (TSS) som vi havde tabt til i grundspillet og egentlig altid haft det svært mod. TSS tiltrækker mange udlændige og har ikke den grundlæggende klubånd, som regelmæssig træning og samvær i høj grad bidrager til, som er tilfældet i SIF, og mon ikke det kunne ses på TV af andre end mig. I hvert fald vandt SIF med 5-1 – der spilles bedst af 9 og i Final Four stopper man, når en af parterne når 5 sejre. Vi har mange gode spillere i SIF, og forud havde der været mange overvejelser i TSS lejren om Victor Axelsen var på SIFs holdkort i en periode, hvor Victor træner meget målbevidst mod at toppe ved OL. Victor stillede op og med Rasmus Gemke i 2. single var SIF næsten foran med 2-0 og da vi også vandt 2. mix hvor TSS var favorit, var en kanonstart en kendsgerning. TSS taktiske opstilling havde medført at de i 2. DS stillede med en udpræget doublespiller og hun havde fået nok efter få bolde og trak sig. En sejr mere og den samlede sejr var hjemme. Men TSS så ud til at være favoritter i de resterende kampe, men Mette Poulsen og Sara Lundgaard ville det anderledes og slog deres udenlandske modspillere med 30/29 og 21/13. Finalepladsen var hjemme, men det var sent og finalen var dagen efter. Lidt let træning på finaledagen og mental forberedelse og Skovserne var klar.
Finalen var en gentagelse af sidste års finale. Modstanderen var Værløse som overraskende havde besejret vinderen af grundspillet Vendsyssel med Jan Ø. Jørgensen i 1. HS med samme cifre 5-1, som SIF vandt med.
Det var således de to underdogs, der mødtes i finalen. Sidste år med SIF som vinder 5-1, men i grundspillet havde Værløse besejret SIF med 5-4 og SIF endda med Victor på holdkortet. Så det så på forhånd ikke nemt ud.
Men igen overraskede Joel Eipe og Mette Poulsen og vandt 2. MD og det endda med en tidligere Skovser Mads Pieler Colding på den anden side af nettet. Godt resultat. Victor og Rasmus vandt begge deres HS, så manglede vi to sejre og hvor skulle vi finde dem? De to herredoubler så svære ud, så forhåbentlig kunne de findes i dame single og damedouble. Og de dygtige piger gjorde det. Stor ros til Sophia Grundtvig som vandt stort i 1. set for derefter at komme bagud i 2. set men da det så vanskeligst ud kom hun stærkt igen og vandt 2. set og dermed kampen.


Så manglede vi én sejr, kunne Mette og Sara vinde igen som de havde gjort 24 timer forinden? Igen blev det en spændende og tæt kamp før de hev sejren i land over et godt par (Julie Finne-Ipsen og Mai Surrow) med de tætte cifre 26-24 i andet sæt, og den samlede sejr på 5-3 var en kendsgerning.
Når det er så tætte resultater af de enkelte kampe er enhver sejr selvfølgelig vigtig. Men rækkefølgen i afviklingen af de enkelte kampe betød at netop Mette og Sara vandt de afgørende kampe i både semi og finalen, og hvor var det skønt at se de to piger holde hovederne kolde, bevare troen og have mere is i maven end modstanderne. Imponerende. Og tak til hele holdet, træneren Joachim Fischer (som havde sat sig selv af til gavn for helheden) PK med mange flere som i den grad har sat SIF på badmintonkortet igen.
Og til sidst et lille kuriosum. Det er velkendt at vinderholdet modtager DM medaljer, men det er første gang at Victor – som jo har vundet rigtig meget – vinder DM i hold-badminton. Tillykke med det og flot du stillede op.

 

OL/24/6/2021

 

Badmintonligaen 2020-2021

TILLYKKE med DM-guld til SIF for 4. gang i nyere tid og 2. år i træk !!

Skovshoved vandt DM i guldkampen mod Værløse onsdag d. 23. juni 2021.

Der var mange tætte kampe, som begge hold vandt med 2-3 bolde i 2. eller 3. sæt, men SIF vandt finalen med 5-3.

I semifinalen dagen før slog SIF holdet fra Team Skælskør/Slagelse med 5-1.

Sidste års vinderhold - Guld holdet 2020

Guld til SIF Badminton i holdturneringen 2019/20

SIF Badminton og Værløse mødtes i finalen efter et spændende forløb. De to hold blev henholdsvis 5. og 6 i grundspillet og kom begge til nyskabelsen, Final Four p.g.a. afbud fra nr. 1 og 2, Greve og Vendsyssel, som forventede ikke at kunne få alle deres udlændige til landet grundet Corona restriktioner, og derfor meldte afbud.

Men begge hold takkede på fornemste vis for muligheden for at være med i Final Four, og SIF og Værløse måtte bruge godt fire timers badminton fredag den 19/6 før Solrød og Højbjerg var besejret med allermindste margin 5-4.

I grundspillet havde SIF på hjemmebane slået finalemodstanderen, Værløse med hele 7-2, men nu skulle kampen afgøres på neutral bane i Brøndbyhallen, og på forhånd synes den meget lige, men alligevel sejrede SIF så stort som 5-1.

Det danske holdmesterskab er det tredje i nyere tid, og det 6. i alt til Skovshoved. De tre første var i 1960-erne og så igen i 2016/17, 2017/18 og nu i 2019/20.

Flot af spillere og træner, og sejren markerede en afslutning med PK perioden, idet PK nu ophører som træner og afløses af Joachim Fischer.

Bronze medaljerne blev vundet af Solrød, mens Højbjerg blev nr. 4.

Ole Larsen /20/06/20

 
SIF BadmintonKrøyersvej 5 A 2930 KlampenborgTlf. 39450180Email: skovser@skovser.dk